Kurser

Yogadag i Stenhamra – 20 november 2022

Unna dig en paus och ge dig själv EGENTID.

Med hjälp av shaking meditation, yoga och mindfulness i naturen släpper vi spänningar och stress. Vi tar en paus från ansvar och alla krav. En dag, då du har lite mer tid för dig själv. Yogadagen passar för alla, inga förkunskaper krävs.

Datum/tid: Söndag 20 november 9.30-17.00

Tema: Stark och rörlig rygg – Avslappning

Kostnad: 850 kr (lunch och fika ingår)

Anmälan till info@yogachava.se senast 11/11-22. Meddela i samband med anmälan om ev. allergier. Din plats är bekräftad efter du har gjort en inbetalning till Bg: 5140-8359 (YogaChava) alt. Swish till 073-733 30 85 (Nora Röberg). Din bokning är bindande men inte personlig. Vid förhinder kan du överlåta din plats till en vän. Begränsat antal platser.

Dagens upplägg, ca tider:

9.30 Välkommen – Frukt och te

10.00 Kroppscanning – Viryayoga

12.30 Lunch (vegetarisk)

Efter lunchen går vi på en mindfulness promenad i vackra omgivningar. Kläder enligt väder.

14.30 Fika

15.00 Shaking – Avslappning – Restorative yoga – Soul Work

17.00 Hej då!

Maten: Jag älskar att laga mat! På Yogadagarna bjuder jag vegetarisk mat som lagas från grunden av ekologiska råvaror.

Temat, maten och programmet varierar något på olika yogadagar.

Det finns yogamattor att låna, dock kan du ta med dig din egen matta om du så vill.

Om ViryaYoga

Viryayoga är dynamisk, energigivande och stärkande för hela kroppen. Vi gör solhälsningar och klassiska yogapositioner, du utgår från din egen dagsform. Stort fokus med hälsosamma rörelser. Vi använder yogablock och yogaband som hjälpmedel i olika yogapositioner.

Om Restorative Yoga

Med Restorative yoga framkallar vi total vila och välbefinnande genom att placera kroppen i olika passiva ställningar liggandes med hjälp av kuddar, filtar och yogablock. Vi stannar 10-15 minuter i olika positioner.

Shaking

Shaking är en av det äldsta formerna, för tusentals år sedan, av läkning som hjälper oss att bli av med stress, skador och sjukdomar.
Shaking hjälper dig att skaka bort tankar, ångest, rädslor och spänningar. Under shaking meditation är fötterna djupt rotade i marken, men kroppen är avslappnad. Hela kroppen ska shaka, du väljer själv hur mycket du vill shaka. Att skaka kroppen kickar igång blodcirkulationen och ger ny energi.

Bra att veta: Det tar ca 30 min från Brommaplan med bus till Stenhamra centrum. Från busshållplatsen vid Coop är det endast fem minuters promenad till  Gula 2-plansvillan på Blåsbacksvägen 22. Om du kommer med bil, finns det parkeringsmöjligheter i närheten. Det finns en allergivänlig hund i hushållet.

Kom som du är! Kom ihåg vem du är, glöm alla måsten – här och nu.

Varmt välkommen till YogaChava i Stenhamra! Namasté Nora

Andning – Avslappning – Meditation – Mindfulness – Restorative yoga

Andning

Medveten andning är grunden för hälsa, energi och harmoni. Mindfulness, meditation och andra avslappningstekniker har ett stort fokus på andning. Det är inte bara viktigt att vi andas, utan också hur vi andas. T ex en rytmisk andning har en positiv påverkan på hjärta och organ i buken och förlängd utandning ger ökad avslappning. Du lär dig olika andningstekniker på mina yogaklasser och Workshops.

Avslappning

Att få kraft och energi för vardagen med regelbunden motion är viktigt – det är lika viktigt att kunna gå ner i varv. Varje viryayogaklass avslutas med vilopositioner, då du i vaket tillstånd lär dig att slappna av i hela kroppen. Vilopositionerna och avslappningen har lika viktig betydelse på viryaklasserna som den dynamiska delen. När du medvetet slappnar av i kroppsdel efter kroppsdel ger du dig själv verklig ro i bäde kropp och själ. Att kunna slappna av ger dig bättre sömn.

Meditation

Meditation är medicin för själen och kroppen. Meditation vidgar sinnet och gör att du ser saker klarare och är narvarande i nuet. Du blir gladare, friskare och mer avslappnad med hjälp av meditation. Regelbunden meditation, fem till tio minuter om dagen, stärker immunsystemet, minskar stress och oro.
Du kan meditera när du sitter, står, går eller ligger. Dansmeditation är en annorlunda upplevelse! Hos YogaChava får du lära dig olika meditations metoder (stillhetsmeditation och insiktsmeditation) i samband med yogaklasser, Yogadagar och Workshops.

Mindfulness

Mindfulness är en form av meditation. Mindfulness hjälper dig att hantera stress och oro. Ta makt över dina tankar och bli närvarande i nuet, oavsett vad du gör (diskar, äter, lagar mat, promenerar mm.). Du lär dig att fokusera på det som finns i just denna stund, i nuet. Mindfulness promenad, sinnernas promenad, skogsbad är sådana metoder som du kan uppleva på Yogadagar – en dagsretreat hos YogaChava.

Restorative yoga

Vi kan påverka allt genom ökad närvaro. Restorative yoga går igenom kroppen för att bli av med stress i vävnaderna. I restorative yoga placerar vi kroppen i olika passiva ställningar liggandes och stöder kroppen med filtar, kuddar och yogaklossar och stannar 10-15 minuter i positionerna. Det är viktigt att ha det bekvämt i positionerna, så att du lätt får det där lilla leendet på dina läppar. När kroppen får ett fullständigt stöd känner vi oss till slut tyngdlösa. Sinnet blir tystare och vi upplever mindre störningar i tankarna. Du lär dig restorative yoga på YogaChavas workshops och dagsretreat (Yogadagar i Stenhamra).

Personlig Yogaträning

Yoga är ett fantastisk hjälpmedel till självläkning. Vill du lära dig dynamisk viryayoga från grunden eller utveckla din yogapraktik i lugn och ro enligt dina behov? Du väljer själv när du vill yoga, inga fasta datum eller tider. Individuellt anpassade yogaklasser, samtal, kontakt via e-post och personligt yogaprogram efter kursen ingår i priset. Boka ett kostnadsfritt möte med mig: info@yogachava.se.

Individuell PT-yogaklass 75 min 850 kr
PT-Yoga Paket: 6x 90 min 4000 kr

Så här tycker en av mina kunder:

”PT-yoga med Nora är ett fantastisk sätt för mig att i lugn och ro lära mig grunderna i yoga samt få ett individuellt anpassat yogaprogram. Mycket fokus läggs på att lara sig rätt teknik från början för att man sedan lättare ska kunna avancera i sin yoga. Nora är lugn, tydlig och pedagogisk som instruktör. Det är som balsam för själen att komma till hennes yogastudio. – Nina, Stenhamra”

Är du intresserad av PT-Yoga, tveka inte att kontakta Nora på info@yogachava.se.

Inspiration

Nyhetsbrev