Yoga

Yogadagar & PT-yoga i Stenhamra

Yogadag i Stenhamra

21 april 9.30-16.30

Tema: Lymfhälsa – Egenvård

En skön dag för egenvård och återhämtning – kom som du är!

Shaking, balanserande chakrayoga, stärkande viryayoga, mindfulness promenad, avslappning, yin- & restorative yoga

Kostnad: 850 kr, lunch och fika ingår. 

Plats: YogaChava i Stenhamra

Anmäl dig senast 5/4 till info@yogachava.se

Yoga i Stenhamra

ViryaYoga

Hos YogaChava praktiserar vi Viryayoga, som är dynamisk yogaform där vi har fokus på hälsosamma rörelser och modern yogafilosofi. Ordet virya kommer från sanskrit (urgamla indiska språket) och betyder entusiasm , kraft och energi . Viryayoga passar för alla, oavsett om du är nybörjare eller om du har utövat yoga tidigare. Du gör rörelserna enligt din nivå. I lilla yogarummet finns det plats till en liten grupp, vilket gör att det finns möjlighet till individuell guidning. Viryaklasserna innehåller andningsövningar, solhälsningar, stärkande stående positioner, balansövningar, armbalanser, magstärkande positioner, höftöppnare, bakåtböjningar och framåtfällningar. Varje klass avslutas med välbehövlig SAVASANA (viloposition). I savasana slappnar av hela kroppen i vaket tillstånd.
Du gör enligt din egen förmåga – ingen prestation på mina klasser. Jag tycker inte att yoga behöver vara så allvarligt – jag vill inspirera dig att hitta glädjen i rörelserna! 

Öppna ditt sinne och nyfikenhet och våga börja din yogaresa!

 

 

Yoga på Ekerö
yoga by yogachava

PT-yoga

Personlig yogaträning

Yoga är ett fantastisk hjälpmedel till självläkning. Vill du lära dig dynamisk viryayoga från grunden eller utveckla din yogapraktik i lugn och ro enligt dina behov? Du väljer själv när du vill yoga, inga fasta datum eller tider. Individuellt anpassade yogaklasser, samtal, kontakt via e-post och personligt yogaprogram efter kursen ingår i priset. Boka ett kostnadsfritt möte med mig: info@yogachava.se.

Individuell PT-yogaklass 75 min 850 kr
PT-Yoga Paket: 6x 90 min 4000 kr

Är du intresserad av PT-Yoga, tveka inte att kontakta Nora på info@yogachava.se.

PT-yoga i lugn, harmonisk och rofylld miljö har Nora på ett mycket professionellt och inspirerande sätt guidat mig genom den dynamiska viryayogans grunder. Jag har lämnat klasserna fylld av energi. Detta var den bästa present jag kunde ge mig själv efter en lång tid av stress både arbetsmässigt och privat. – 5/5 stjärnor, Anna”

yoga by yogachava

Drop-in yoga

Yogadag i Stenhamra

Tema: Lymfhälsa – Egenvård

Shaking, balanserande chakrayoga, stärkande viryayoga, vegetarisk lunch, fika, mindfulness promenad, avslappning, yin- & restorative yoga och gemenskap!

Njut av en dag för att kunna vara offline – en dag för egenvård och återhämtning. Du får tips hur du kan ta hand om din lymfhälsa och lär dig egenvårdsprogrammet för att starta lymfsystemet (baserat på min egen erfarenhet). Passar för alla!

Datum/tid: 21 april 9.30-16.30

Kostnad: 850 kr, lunch och fika ingår. Anmäl dig senast 5/4 till info@yogachava.se

Plats: YogaChava, Blåsbacksvägen 22, Stenhamra

När du har gjort inbetalning är din plats bekräftat. Din plats är inte personlig, vid sjukdom kan du överlåta din plats till en vän. Ingen återbetalning.

Bra att veta: det finns en allergivänlig hund i hushållet.

Varmt välkommen!

yoga by yogachava

Andning – avslappning – Mindfulness – Meditation – Restorative yoga

Andning

Medveten andning är grunden för hälsa, energi och harmoni. Mindfulness, meditation och andra avslappningstekniker har ett stort fokus på andning. Det är inte bara viktigt att vi andas, utan också hur vi andas. T ex en rytmisk andning har en positiv påverkan på hjärta och organ i buken och förlängd utandning ger ökad avslappning. Du lär dig olika andningstekniker på mina yogaklasser och Workshops.

 

Meditation

Meditation är medicin för själen och kroppen. Meditation vidgar sinnet och gör att du ser saker klarare och är narvarande i nuet. Du blir gladare, friskare och mer avslappnad med hjälp av meditation. Regelbunden meditation, fem till tio minuter om dagen, stärker immunsystemet, minskar stress och oro.
Du kan meditera när du sitter, står, går eller ligger. Dansmeditation är en annorlunda upplevelse! Hos YogaChava får du lära dig olika meditations tekniker (stillhetsmeditation och insiktsmeditation) i samband med yogaklasser, Yogadagar och Workshops.

 

Avslappning

Att få kraft och energi för vardagen med regelbunden motion är viktigt – det är lika viktigt att kunna gå ner i varv. Varje viryayogaklass avslutas med vilopositioner, då du i vaket tillstånd lär dig att slappna av i hela kroppen. Vilopositionerna och avslappningen har lika viktig betydelse på viryaklasserna som den dynamiska delen. När du medvetet slappnar av i kroppsdel efter kroppsdel ger du dig själv verklig ro i bäde kropp och själ. Att kunna slappna av ger dig bättre sömn.

 

Mindfulness

Mindfulness är en form av meditation. Mindfulness hjälper dig att hantera stress och oro. Ta makt över dina tankar och bli närvarande i nuet, oavsett vad du gör (diskar, äter, lagar mat, promenerar mm.). Du lär dig att fokusera på det som finns i just denna stund, i nuet. Mindfulness promenad, sinnernas promenad, skogsbad är sådana metoder som du kan uppleva på Yogadagar – en dagsretreat hos YogaChava.

 

Restorative yoga

Vi kan påverka allt genom ökad närvaro. Restorative yoga går igenom kroppen för att bli av med stress i vävnaderna. I restorative yoga placerar vi kroppen i olika passiva ställningar liggandes och stöder kroppen med filtar, kuddar och yogaklossar och stannar 10-15 minuter i positionerna. Det är viktigt att ha det bekvämt i positionerna, så att du lätt får det där lilla leendet på dina läppar. När kroppen får ett fullständigt stöd känner vi oss till slut tyngdlösa. Sinnet blir tystare och vi upplever mindre störningar i tankarna. Du lär dig restorative yoga på YogaChavas workshops och dagsretreat (Yogadagar i Stenhamra).

Bra att tänka på innan yogaklass:

  • Ha på dig bekväma kläder att yoga i, vi yogar barfota
  • Ta gärna med dig sockor och någon varmare tröja, som du kan ha på dig i början och i slutet av yogaklassen
  • Det finns yogamattor att låna, dock kan du ta med dig egen yogamatta om du så vill
  • Jag rekommenderar att du inte äter någon större måltid 2 timmar innan yogaklassen, du kan annars bli lätt illamående i upp och ner positionerna
  • Tänk på att ha din mobil avstängd – för allas trevnad

Vill du boka en behandling?

På Bokadirekt kan du boka en behandling. Klicka på knappen så kommer du direkt till bokningen.

Recensioner

”YogaChava är en liten, varm och personlig studio. Nora är mycket tydlig i sina instruktioner och jag känner att jag får ut mer av min yogautövning här än jag fått på andra ställen. Här får jag den tid jag behöver för att hinna rota ner händer och fötter och landa i de olika positionerna. Jag har även testat den ayurvediska yogamassagen ett flertal gånger och kan varmt rekommendera den. Jag går därifrån som en betydligt ”lättare” person, både till kropp och själ.” 

Susanne, Liljeholmen

”Att komma in i YogaChavas studio är som att kliva in i ett kärt minne från barndomen. Där känner man sig 100% välkommen, trygg och hemma. Hög mysfaktor och personligt bemötande! Yogan i sig är perfekt för att bygga en stabil grund. Intensiteten är av varierande grad vilket gör att yogans potential att ge både vila och energi framkommer. Extra poäng för väldoftande ögonpåsar, gott té och god stämning. Jag rekommenderar YogaChava till alla som vill påbörja eller fördjupa sin practise och samtidigt bli delaktiga i ett litet men ytterst gemytligt community!”

Filippa

”PT-yoga med Nora är ett fantastisk sätt för mig att i lugn och ro lära mig grunderna i yoga samt få ett individuellt anpassat yogaprogram. Mycket fokus läggs på att lara sig rätt teknik från början för att man sedan lättare ska kunna avancera i sin yoga. Nora är lugn, tydlig och pedagogisk som instruktör. Det är som balsam för själen att komma till hennes yogastudio.”

Nina